Τα προϊόντα μας


Το εύφορο Αγρόκτnμα Δούρου βρίσκεται στην Δαφνούλα Ηλείαs, κοντά στην Αρχαία Ολuμπία και την Αρχαία Αλιφείρα δίπλα στιs όχθεs τοu ποταμού Αλφειού σε μία καταπράσινή περιοχή με καθαρά νερά, πλημμυρισμένο από τα αρώματα του πεύκου, της δάφνης και των σχίνων.

Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο


Ο καθαρόs αέραs ποu φuσάει μέσα στα κλαριά και το μικροκλίμα τns περιοχήs, δnμιοuργούν ιδανικέs σuνθήκεs για την καλλιέργεια τns ελιάs που χαρίζει στον τόπο αυτό τoυς καρπούs τns, αιώνεs τώρα.

Ο ελαιώνας του 
Αγροκτήματος Δούρου καλλιεργείται παραδοσιακά, σύμφωνα με τιs αυστηρές προδιαγραφές της οργανικής γεωργίας.

 

Τι σημαίνει Παρθένο Ελαιόλαδο.

Είναι το ελαιόλαδο το οποίο λαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο από τους καρπούς της ελιάς, με μηχανικά ή φυσικά μέσα, τα οποία δεν προκαλούν αλλοιώσεις στην τελική ποιότητα του (χαμηλές θερμοκρασίες στα ελαιοτριβεία κ.λπ.). Το παρθένο ελαιόλαδο είναι ουσιαστικά ένας φυσικός φρουτοχυμός που περιέχει όλα τα ευεργετικά για την υγεία θρεπτικά στοιχεία.

Το λάδι αυτό δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία πέραν της έκθλιψης και πιθανόν της μετάγγισης, της φυγοκέντρισης, ή της διήθησης. Το παρθένο ελαιόλαδο ανάλογα με το βαθμό της οξύτητας του αλλά και των γευστικών χαρακτηριστικών του χωρίζεται στις εξής κατηγορίες:

 

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (extra virgin oil), με βαθμό μέγιστης οξύτητας 1 γραμ. σε 100 γραμ. ελαιόλαδου, ή οξ. 1%Θεωρείται το καλύτερο σε ποιότητα λάδι (φυσικός χυμός), που λαμβάνεται από τους καρπούς της ελιάς με αποκλειστικά μηχανικές ή φυσικές μεθόδους και πάντα κάτω από συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών.

( πηγή: The World of European Olive Oil )

 

Το παραγόμενο ελαιόλαδο από το Αγρόκτημα Δούρου είναι Βιολογικό Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από Κορωνέικες ελιές που καλλιεργούνται στην Άρχαια Ολυμπία.

 

Για να δείτε πληροφορίες για το Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδό μας πατήστε εδώ

 

Κάντε κλίκ εδώ για πληροφορίες
Κάντε κλίκ εδώ για πληροφορίες
Κάντε κλίκ εδώ για πληροφορίες
Κάντε κλίκ εδώ για πληροφορίες